Wanneer een stier in gevecht is met de matador, ontwikkelt hij in de loop van de strijd een favoriete plek. Op die plaats, die in wezen niet verschilt van de rest van de arena, waant hij zich het meest veilig, de zogenaamde ‘querencia’. Het is aan de matador om te ontdekken waar die plek is en om te voorkomen dat de stier die kan bereiken. Want eenmaal daar komt het beste in hem naar boven en wordt de stier haast onoverwinnelijk. Op die plek waar hij zich het meest veilig voelt, daar verzamelt hij al zijn krachten!

hartWij zijn Danielle Donkers en Bianca Vugts en samen coachen wij mensen met behulp van Hartcoherentie Biofeedback om hun eigen innerlijke ‘Querencia’ te creëren. Als je graag meer balans in je lichaam en leven wilt creëren, of meer bezieling en innerlijke rust wilt ervaren, dan is deze korte cursus zeker iets voor jou!

Evenals met meditatie en mindfulness leer je om je ‘aandacht’ in beheer te nemen, en je te richten op datgene wat voor jou van waarde is. Wanneer je onbewust en onbedoeld met je aandacht bij gepieker, zorgen en negatieve emoties bent lekt er energie weg. Maar als je leert om je actief en bewust af te stemmen op je hart, ook wel de zetel van de ziel genoemd, dan laad je je accu juist op. Bovendien maak je contact met je intuïtie en ervaar je een natuurlijke flow.

In het Oosten was deze wijsheid natuurlijk al lang bekend. Maar met onze westerse wetenschap kunnen we dit tegenwoordig ook onderbouwen. En bovendien kun je dit nu ook op een eigentijdse manier leren. Jouw eigen hartritme wordt op een laptop zichtbaar gemaakt. Via eenvoudige oefeningen maak je zelf je eigen hartritme harmonieus. Je ziet meteen op het scherm terug wat de kracht is van positieve emoties als liefde, dankbaarheid of kalmte!

appHartcoherentie is geen ontspanningstechniek, maar een actie-techniek. Evenals de stier in de arena leer je om je kalmte te bewaren midden in de dynamiek van het leven. En dat brengt het beste in je naar boven.

Data:      11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni en 22 juni
Locatie:  Jan van Besouw, Thomas van Diesenstraat 10,       Goirle
Tijdstip: 20:00- 21:30
Prijs:      145 euro (incl. huur van de biofeedback apparatuur)

Opgeven voor 1 april (via onderstaand mailadres)

 

Hartelijke groetjes,
Danielle Donkers (Holistisch coach)
Bianca Vugts (Psycholoog)